Ontdek de kracht van voorspellende analytics met business impact

Verbeter de opbrengsten van je data initiatieven

Sla een brug tussen de techniek en de business door de inzet van Analytics Translators en People Analytics professionals

Hoe werken wij

Werving en selectie van de juiste data expert

kandidaten

Wij werken uitsluitend met en voor professionals

neem contact op

Klinkt interessant? Neem contact met ons  op

IEDER DATA SCIENCE TEAM ZOU MOETEN BESTAAN UIT EEN DATA SCIENTIST, EEN DATA ENGINEER EN EEN ANALYTICS TRANSLATOR.

Analytics translators People Analytics

Hoe wij werken

Data en analytics is een teamsport

Om effectief data science en analytics in te zetten in je organisatie heb je een aantal rollen, die met elkaar samenwerken, nodig. Je start wellicht met een specialist maar, uiteindelijk biedt een team de beste uitkomst.

People in Analytics richt zich vooral op de rol van Analytics Translators en op professionals met een HR-domein expertise die data driven zijn. Dit heet People Analytics.

Onze dienstverlening voor bedrijven

 1. Werving & selectie– Wij voeren werving en selectie werkzaamheden uit om bedrijven te helpen bij het samenstellen van een data driven team. Onze focus ligt hierbij op Analytics Translators en People Analytics.
 2. Interim – Kiest een bedrijf voor een tijdelijk oplossing, dan leveren wij interim professionals en consultants, die in staat zijn om data driven producten, diensten en processen te bouwen.
 3. Advies– Wij adviseren bedrijven over hoe Analytics Translators en People Analytics professionals in te zetten en hoe zij bijdragen aan een data driven organisatie, vooral vanuit het HR-domein.

Wij richten ons op twee profielen

I am text block. Click edit button to change.

Analytics Translator

Hierbij maken we onderscheid tussen twee types: de translator, die vanuit domein- en business kennis interesse heeft in data driven besluitvorming, en de techneut/data scientist, die interesse heeft in de toepassing van de inzichten binnen de organisatie.

People Analytics Professional

 De HR-professional die ervaring en interesse heeft in datagedrevene besluitvorming binnen het domein HR

Wat levert het je op

Welk probleem lossen wij op?

Je ziet de mogelijkheden van een data driven aanpak, vooral vanuit het perspectief van HR. En je wilt niet achterblijven bij andere organisaties. Je wilt je organisatie bouwen op basis van inzichten die data kunnen leveren en daar heb je de juiste professionals voor nodig.

Welke oplossing bieden wij?

Wij adviseren jou over hoe dit aan te pakken. Wij zoeken naar professionals die het plan kunnen uitvoeren voor jou. Wij richten ons op technische professionals die meer van de business willen weten en op HR professionals die kansen zien in het toepassen van besluitvorming op basis van data science.

Dit filmpje van Growth Tribe geeft een goed beeld van de rol van Analytics Translator.

waarom is de rol van Analytics Translator ontstaan?

Hoewel data science een aantal jaar geleden het toverwoord leek heeft het toch nog niet zo’n vlucht genomen binnen organisaties. Natuurlijk zijn er ook een aantal successen te melden, maar dat sluit niet helemaal aan bij de verwachting die men ervan had. En een duidelijk opbrengst van deze data inspanningen vallen vooralsnog tegen. Waarom is dit?  

Een van de redenen is dat de analyticstaken en kennis vaak liggen bij een klein deel van de organisatie, bijvoorbeeld de IT-afdeling.

Een andere belangrijke oorzaak  is dat oplossingen die ontwikkeld worden door de data scientist niet aansluiten bij de behoefte van de business. Dat zijn de mensen die met de oplossing moeten werken, maar zij zijn niet betrokken geweest.

Ook herkenbaar bij jouw organisatie?

Er is dus behoefte ontstaan aan een rol die beide onderdelen met elkaar verbindt. Dat is de rol van een Translator.

Analytics Translator People in Analytics

Data driven mindset in HR: People Analytics

We moeten anders kijken naar de rol van HR binnen organisaties. Het effectief gebruiken van data en analytics bij het voeren van management van de business en talent strategieën is nu noodzakelijk. HR-professionals moeten zich voorbereiden op de digitale toekomst. Geschat wordt dat 47% van de huidige banen die uitgevoerd worden door mensen potentieel op de eliminatielijst staat in 2030. We moeten dus echt de manier waarop we denken en werken veranderen.

Het omarmen van data-analyse binnen het HR-werkveld is extreem belangrijk bij de professionalisering van HR en het succesvol begeleiden van de organisatieverandering richting de toekomst.

Het veranderen van onze mindset is uitdagend, maar essentieel om te doen. Het is niet meer toereikend om alleen met intuïtie en emotionele intelligentie, wat ooit succesfactoren binnen het HR-werkveld waren, te werken binnen organisaties. Ook data en analytics moet verankerd worden in onze werkwijze. Een Analytics Translator kan hierin een belangrijke rol spelen. Dit zal leiden tot een krachtiger impact op de bedrijfsresultaten en zorgt ervoor dat je ook echt als business partner gezien wordt.

Onze tarieven

Wij houden van duidelijkheid en transparantie. We werken per slot van rekening met data. Hieronder vind je de tarieven die wij in rekening brengen voor onze dienstverlening.

Consultancy

120 / uur
 • Exclusief BTW
 • Exclusief reiskosten en -tijd
 • Eerste kennismaking gratis
 • Uitgebreid netwerk voor juist advies
 • Tarief afhankelijk van omvang opdracht

Werving & Selectie

20% / succesvolle bemiddeling
 • Over jaarsalaris incl. vakantiegeld en evt. bonussen
 • No cure no pay
 • Bij exclusieve bemiddeling
 • Uitgebreid netwerk
 • Inhoudelijke kennis

Get in touch!

Ben je een organisatie die op zoek is naar data driven kandidaten? Wij zouden het enorm leuk vinden om met je te praten over wat je zoekt en wat je plannen zijn op het gebied van data, analytics en HR. Vul het formulier in dan komen wij er zo snel mogelijk op terug.

  Om spam te voorkomen vragen we je de
  onderstaande code over te typen.

  captcha